BUDA +36 30 773 4155
PEST +36 30 732 6750

Válts SSD-re most!
Ügyfeleink véleménye

Megbízható, gyors laptop szerviz és laptop alkatrész áruház kiemelkedő garanciákkal

Bejelentkezés

Facebook login Google login Belépek

Használt laptopok garanciával

Laptop kijelző

Laptop kijelző méretek

laptop-kijelzo-meretek

                                          A leggyakoribb laptop kijelző méretek

 

Egy laptop kijelzőjének a mérete egyben a besorolásának egyik legegyszerűbb módja, mivel az egész laptop méretét meghatározza.
A rendkívül széles kínálatban találunk a 7 hüvelykes LCD kijelző panelektől a 18,4 hüvelykesekig sok különböző méretű és fajtájú laptop kijelzőt. Az általunk látott kép méretét természetesen a kijelző nagysága határozza meg, azonban mivel a felbontást soronként és pixelekben kapjuk, azaz képpontokban, ez az igazi mutatója a hasznos felületnek. Annál részletesebb egy kijelző megjelenítése, minél több képponttal rendelkezik a laptop kijelzője.

 

Manapság a legelterjetebb notebook kijlző méret a 15,6"-os kijelző, aminek HD 1366x768 pixel a felbontása. Ezek a kijelzők TFT technológiára alapulnak. A TFT elnevezés jelentése (Thin Film Transistor) Vékonyfilm Tranzisztor. Az LCD technológián alapuló TFT minden egyes képpontja egy saját tranzisztorból áll, amely aktív. A TFT kijelzők többek között két külön technológia alapján készülnek az egyik a régebbi a TN panel a másik az újabb az IPS panel technológia. A TN panel (Twisted Nematic) fizikailag csak 262 ezer szín megjelenítésére képes, további hátránya pedig, hogy csak maximum 160-170 fokos betekintési szöggel rendelkezik. Az IPS panel (In-Plane Switching technology) síkban váltó technológia egy, a folyadékkristályos (LCD) megjelenítőkben használt technológia. Azért fejlesztették ki, hogy leküzdje a TN-panelek főbb hiányosságait: nagy válaszidő, kis betekintési szögek és rossz minőségű színreprodukció. Működési elve a folyadékkristály molekuláinak az üvegsíkokra merőlegesen történő elhelyezéséből és azoknak a párhuzamos irányba való forgatásán alapszik.

Laptop kijelző fényes vagy matt

Laptop kijelző fényes vagy matt

                                                     Fényes és matt laptop kijelző összehasonlítása

 

Laptopokba gyárilag fényes vagy matt kijelzőt építenek be a gyártók. A fényes kijelzőt a lakossági általános, irodai, multimédiás vagy játékra szánt gépek kapják. A matt kijelzőt pedig az üzleti vagy professzionális (pl.: tervezés) használatra való készülékek kapják gyárilag. Természetesen lehetőség van arra, hogy a fényes kijelzőt mattra vagy a matt kijelzőt fényesre cseréljük, akkor is, ha csere amúgy nem szükséges, csupán kényelmi szempontok miatt.

 

Laptop kijelző felbontás

laptop-kijelzo-felbontas

                     Full HD laptop kijelző felbontás                                      HD laptop kijelző felbontás

 

Mára már a WXGA vagy laptopok esetén HD-nek nevezett 1366*768 felbontású notebook kijelzők a legelterjedtebbek, azonban nem is olyan rég még az XGA 1024*768, illetve a mozivászon szélességű WXGA 1280*800 felbontású laptop kijelzők voltak széles körben használatosak, viszont a TFT-LCD panelek gyors fejlődésének köszönhetően folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb felbontású notebook kijelzőkön élvezhetjük ugyanakkora méretben a sokkalta részletgazdagabb és élesebb képet, mint például a FULL HD felbontású 1920*1080-as laptop, illetve notebook kijelzőkön.

 

A jelenleg gyártott TFT-LCD panelek ún. transzmisszív felépítésűek, ez a kifejezés azt takarja, hogy fényáteresztőek és háttérvilágítás szükséges ahhoz, hogy lássuk a kijelzőn a képet. A környezeti fényerő növekedésével a kép láthatósága egyre rosszabb lesz, elsősorban a tükröződések következtében, végeredményben kevésnek bizonyul a háttérvilágítás erőssége. Ezt a problémát a laptop kijelző gyártói tükröződésmentes panelekkel orvosolták, azonban ez a kontraszt és a fényerő romlásához vezetett. Ellensúlyozásukként megjelentek a kimagasló fényerő és kontrasztaránnyal rendelkező notebook kijelzők, esetükben viszont kellemetlenül tükrözhetnek a világos felületek, illetve a külső fényforrások.

 

Kültéri használatra a laptop kijelző gyártók az ún. transzflektív paneleket javasolják, ezekben a transzmisszív és a reflektív technológiák vannak ötvözve eléggé hatékonyan. Ezeknek a paneleknek a megjelenítő rétege a környezeti fényt hatékonyan visszaveri, tehát háttérvilágítás nélkül is jól látható, akár elég erős külső fényben, de még a napsütés sem változtat ezen. Beltéri használat esetén viszont bekapcsolható a háttérvilágítás. Mivel egyelőre kevesen fizetik meg az ezzel járó felárat, így ezek a fajta laptop kijelzők még nem élvezik a transzmisszív társaik méretbeli előnyeit. Azonban a trendek változásával és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a kültéren használható laptop kijelzők iránt is egyre nagyobb kereslet várható.

 

Laptop kijelző hibák

torott-laptop-kijelzo

  Függőlegesen csíkos, pixelhibás laptop kijelző                               Törött, sérült laptop kijelző

 

 

A leggyakoribb laptop kijelző hibák a következők:

 

1.) Fizikai sérülés miatti hibák. Külső hibák.
     Törés vagy repedés esetleg folyadékkristály megfolyás.

2.) Elektonikai hibák. Belső hibák.
     Laptop kijelző villog vagy sötét. Ezt a hibát a háttérvilágítás nem megfelelő működése okozza.
     Pixelhiba ami lehet képpontonkénti hiba, ahol hibásak vagy teljesen rosszak a pixelek.
     Csíkos a kijelző függőlegesen, az elektronika sérülése vagy öregedése miatt.

 

Laptop kijelző javítás ár

Laptop kijelző javítás

                Laptop kijelző csere folyamata, keret eltávolítása

 

Ha elromlott vagy megsérült vagy pixelhibás lett a laptopod kijelzője akkor a legjobb helyen jársz. Szervizeinkben hatalmas ratárkészlettel rendelkezünk kijelzőkből, így 99% az esély rá, hogy azonnal tudunk Neked segíteni. Laptop kijelző áraink jóval a márkaszervizek árai alatt vannak, a gyorsaságunk pedig egyedülálló az országban. A behozott laptopodat pár perc alatt szétszedjük ott előtted a szemed láttára, nem kell több napra nélkülözdöd, hiszen tudjuk, hogy minden nap használni akarod. A szétszedés után rögtön árajánlatot adunk Neked az új LCD panelre és ha elfogadott, akkor 10 perc és újra tökéletesen használható lesz a készüléked.

 

Laptop kijelző ár

 

Webshopunkban a notebook kijelzők legszélesebb választékát találod. A 4 lépéses főoldali termék keresési segéddel webáruházunkban bárki könnyedén megtalálhatja az általa keresett laptop kijelzőt, ahol a laptop kijelző ár is található. Munkatársaink állnak rendelkezésedre telefonon, hogy megválaszolják laptopokra vonatkozó kérdéseidet, illetve segítsenek a választásban. Notebook kijelző választékunk a legszélesebb az országban, megtalálhatók köztük a gyári új és használt modellek egyaránt. Az új laptop kijelzőkre 24 hónap csere garanciát biztosítunk!

 

Laptopszervíz Budapest

 

Ezt a laptop kijelzőt INGYEN és megvárhatóan beszereljük Neked Budai vagy Pesti szervizünkben!
Lenovo G széria G50 gyári új matt - non glossy felületű laptop kijelző
Állapot:
Új termék
Készlet:
Fehérvári u.
0 db
Béke u.
0 db

Lenovo G széria G50 gyári új Laptop kijelző sajnos jelenleg nincs raktáron. A kérdőjelre (?) kattintva kérhetsz értesítést a Laptop kijelző beérkezéséről.

Ezt a laptop kijelzőt INGYEN és megvárhatóan beszereljük Neked Budai vagy Pesti szervizünkben!
Gyári új fényes 17.3'' HD+ (1600x900) LED laptop kijelző (csatlakozó: 40 pin - bal)
Állapot:
Új termék
Készlet:
Fehérvári u.
0 db
Béke u.
0 db

Gyári új fényes 17.3'' HD+ (1600x900) LED laptop kijelző (csatlakozó: 40 pin - bal) sajnos jelenleg nincs raktáron. A kérdőjelre (?) kattintva kérhetsz értesítést a Laptop kijelző beérkezéséről.

Ezt a laptop kijelzőt INGYEN és megvárhatóan beszereljük Neked Budai vagy Pesti szervizünkben!
Gyári új matt 15.6'' HD (1366x768) LED laptop Slim kijelző (csatlakozó: 40 pin - bal)
Állapot:
Új termék
Készlet:
Fehérvári u.
0 db
Béke u.
0 db

Gyári új matt 15.6'' HD (1366x768) LED laptop Slim kijelző (csatlakozó: 40 pin - bal) sajnos jelenleg nincs raktáron. A kérdőjelre (?) kattintva kérhetsz értesítést a Laptop kijelző beérkezéséről.

A leggyakoribb felbontású laptop kijelzők:

 

4:3 arányú kijelzők:

-XGA: 1024×768

-SXGA+: 1400×1050

-UXGA: 1600×1200

 

16:10 arányú kijelzők:

-WXGA: 1280×800

-WSXGA+: 1680×1050

-WUXGA: 1920×1200

 

16:9 arányú kijelzők:

-HD/WXGA: 1366×768

-HD+: 1600×900

-Full HD: 1920×1080

 

A leggyakoribb méretű laptop kijelzők:

 

Napjainkban a legelterjedtebb felbontás a HD (1366x768) és annak arányban nagyobb verziói, a HD+ és a Full HD. A leggyakoribb méretű laptop kijelzők és lehetséges felbontásaik a következők:

 

-13,3 hüvelykes kijelző panel (HD 1366x768, HD+1600x900, Full HD 1920x1080)

-14,1 hüvelykes kijelző panel (HD 1366x768, HD+1600x900, Full HD 1920x1080)

-15,6 hüvelykes kijelző panel (HD 1366x768, HD+1600x900, Full HD 1920x1080)

-17,3 hüvelykes kijelző panel (HD+1600x900, Full HD 1920x1080)

 

Laptop kijelző, notebook kijelző, laptop kijelző javítás, notebook kijelző javítás, laptop kijelző csere, notebook kijelző csere, laptop kijelző szerviz, notebook kijelző szerviz, laptop lcd, notebook lcd, törött laptop kijelző javítás 20 perc alatt.

Loader
kosar