Megbízható, gyors laptop szerviz és laptop alkatrész áruház kiemelkedő garanciákkal

Laptop kijelzőt keresel, de nem találod? Itt írj nekünk!

Laptop kijelző méretek

laptop-kijelzo-meretek

                                          A leggyakoribb laptop kijelző méretek

 

Egy laptop kijelzőjének a mérete egyben a besorolásának egyik legegyszerűbb módja, mivel az egész laptop méretét meghatározza.
A rendkívül széles kínálatban találunk a 7 hüvelykes LCD kijelző panelektől a 18,4 hüvelykesekig sok különböző méretű és fajtájú laptop kijelzőt. Az általunk látott kép méretét természetesen a kijelző nagysága határozza meg, azonban mivel a felbontást soronként és pixelekben kapjuk, azaz képpontokban, ez az igazi mutatója a hasznos felületnek. Annál részletesebb egy kijelző megjelenítése, minél több képponttal rendelkezik a laptop kijelzője.

 

Manapság a legelterjetebb notebook kijlző méret a 15,6"-os kijelző, aminek HD 1366x768 pixel a felbontása. Ezek a kijelzők TFT technológiára alapulnak. A TFT elnevezés jelentése (Thin Film Transistor) Vékonyfilm Tranzisztor. Az LCD technológián alapuló TFT minden egyes képpontja egy saját tranzisztorból áll, amely aktív. A TFT kijelzők többek között két külön technológia alapján készülnek az egyik a régebbi a TN panel a másik az újabb az IPS panel technológia. A TN panel (Twisted Nematic) fizikailag csak 262 ezer szín megjelenítésére képes, további hátránya pedig, hogy csak maximum 160-170 fokos betekintési szöggel rendelkezik. Az IPS panel (In-Plane Switching technology) síkban váltó technológia egy, a folyadékkristályos (LCD) megjelenítőkben használt technológia. Azért fejlesztették ki, hogy leküzdje a TN-panelek főbb hiányosságait: nagy válaszidő, kis betekintési szögek és rossz minőségű színreprodukció. Működési elve a folyadékkristály molekuláinak az üvegsíkokra merőlegesen történő elhelyezéséből és azoknak a párhuzamos irányba való forgatásán alapszik.

Laptop kijelző fényes vagy matt

Laptop kijelző fényes vagy matt

                                                     Fényes és matt laptop kijelző összehasonlítása

 

Laptopokba gyárilag fényes vagy matt kijelzőt építenek be a gyártók. A fényes kijelzőt a lakossági általános, irodai, multimédiás vagy játékra szánt gépek kapják. A matt kijelzőt pedig az üzleti vagy professzionális (pl.: tervezés) használatra való készülékek kapják gyárilag. Természetesen lehetőség van arra, hogy a fényes kijelzőt mattra vagy a matt kijelzőt fényesre cseréljük, akkor is, ha csere amúgy nem szükséges, csupán kényelmi szempontok miatt.

 

Laptop kijelző felbontás

laptop-kijelzo-felbontas

                     Full HD laptop kijelző felbontás                                      HD laptop kijelző felbontás

 

Mára már a WXGA vagy laptopok esetén HD-nek nevezett 1366*768 felbontású notebook kijelzők a legelterjedtebbek, azonban nem is olyan rég még az XGA 1024*768, illetve a mozivászon szélességű WXGA 1280*800 felbontású laptop kijelzők voltak széles körben használatosak, viszont a TFT-LCD panelek gyors fejlődésének köszönhetően folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb felbontású notebook kijelzőkön élvezhetjük ugyanakkora méretben a sokkalta részletgazdagabb és élesebb képet, mint például a FULL HD felbontású 1920*1080-as laptop, illetve notebook kijelzőkön.

 

A jelenleg gyártott TFT-LCD panelek ún. transzmisszív felépítésűek, ez a kifejezés azt takarja, hogy fényáteresztőek és háttérvilágítás szükséges ahhoz, hogy lássuk a kijelzőn a képet. A környezeti fényerő növekedésével a kép láthatósága egyre rosszabb lesz, elsősorban a tükröződések következtében, végeredményben kevésnek bizonyul a háttérvilágítás erőssége. Ezt a problémát a laptop kijelző gyártói tükröződésmentes panelekkel orvosolták, azonban ez a kontraszt és a fényerő romlásához vezetett. Ellensúlyozásukként megjelentek a kimagasló fényerő és kontrasztaránnyal rendelkező notebook kijelzők, esetükben viszont kellemetlenül tükrözhetnek a világos felületek, illetve a külső fényforrások.

 

Kültéri használatra a laptop kijelző gyártók az ún. transzflektív paneleket javasolják, ezekben a transzmisszív és a reflektív technológiák vannak ötvözve eléggé hatékonyan. Ezeknek a paneleknek a megjelenítő rétege a környezeti fényt hatékonyan visszaveri, tehát háttérvilágítás nélkül is jól látható, akár elég erős külső fényben, de még a napsütés sem változtat ezen. Beltéri használat esetén viszont bekapcsolható a háttérvilágítás. Mivel egyelőre kevesen fizetik meg az ezzel járó felárat, így ezek a fajta laptop kijelzők még nem élvezik a transzmisszív társaik méretbeli előnyeit. Azonban a trendek változásával és a technológiai fejlődésnek köszönhetően a kültéren használható laptop kijelzők iránt is egyre nagyobb kereslet várható.

 

Laptop kijelző hibák

torott-laptop-kijelzo

  Függőlegesen csíkos, pixelhibás laptop kijelző                               Törött, sérült laptop kijelző

 

 

A leggyakoribb laptop kijelző hibák a következők:

 

1.) Fizikai sérülés miatti hibák. Külső hibák.
     Törés vagy repedés esetleg folyadékkristály megfolyás.

2.) Elektonikai hibák. Belső hibák.
     Laptop kijelző villog vagy sötét. Ezt a hibát a háttérvilágítás nem megfelelő működése okozza.
     Pixelhiba ami lehet képpontonkénti hiba, ahol hibásak vagy teljesen rosszak a pixelek.
     Csíkos a kijelző függőlegesen, az elektronika sérülése vagy öregedése miatt.

 

Laptop kijelző javítás ár

Laptop kijelző javítás

                Laptop kijelző csere folyamata, keret eltávolítása

 

Ha elromlott vagy megsérült vagy pixelhibás lett a laptopod kijelzője akkor a legjobb helyen jársz. Szervizeinkben hatalmas ratárkészlettel rendelkezünk kijelzőkből, így 99% az esély rá, hogy azonnal tudunk Neked segíteni. Laptop kijelző áraink jóval a márkaszervizek árai alatt vannak, a gyorsaságunk pedig egyedülálló az országban. A behozott laptopodat pár perc alatt szétszedjük ott előtted a szemed láttára, nem kell több napra nélkülözdöd, hiszen tudjuk, hogy minden nap használni akarod. A szétszedés után rögtön árajánlatot adunk Neked az új LCD panelre és ha elfogadott, akkor 10 perc és újra tökéletesen használható lesz a készüléked.

 

Laptop kijelző ár

 

Webshopunkban a notebook kijelzők legszélesebb választékát találod. A 4 lépéses főoldali termék keresési segéddel webáruházunkban bárki könnyedén megtalálhatja az általa keresett laptop kijelzőt, ahol a laptop kijelző ár is található. Munkatársaink állnak rendelkezésedre telefonon, hogy megválaszolják laptopokra vonatkozó kérdéseidet, illetve segítsenek a választásban. Notebook kijelző választékunk a legszélesebb az országban, megtalálhatók köztük a gyári új és használt modellek egyaránt. Az új laptop kijelzőkre 24 hónap csere garanciát biztosítunk!

 

Laptopszervíz Budapest