Újítások a Windows 10-es operációs rendszerben

Laptop hardver Windows
Windows szemkövetés

A szemkövetést várják nagyon a laptop tulajdonosok

A Microsoft ígérete, hogy a Windows 10-es operációs rendszert a megvásárlást követően sohasem kell majd lecserélni, valódinak tűnik. A cég a nyár folyamán is folyamatosan fejleszti és frissíti a programot.

Akik csatlakoztak az Insider programhoz, a legújabb, 16257-es frissítés letöltése után kísérletezhetnek az Eye Control vezérléssel. A szemkövetést érzékelő rendszer egyelőre instabil, de jól mutatja a cég fejlesztési irányvonalát.

Az Eye Control jelenlegi változatában a fogyatékkal élők számára nyújthat segítséget. A kurzormozgatás jelenleg még egyszerűbb az egér vagy más beviteli eszközök segítségével, csak azoknak jelent könnyebbséget, akik valamilyen oknál fogva nem képesek más eszközök használatára. A szövegfelismerő és felolvasó eszközökkel kombinálva meglepően sok lehetőséget nyújt azoknak, akiknek erre szükségük van.

Laptop szemmozgás követés
Szemmozgást követő hardver

A rendszer a hangalapú szövegfelismerés mellett lehetőséget nyújt a szemmozgással történő gépelésre is. Egyelőre csak az angol nyelvű qwerty billentyűzet használható.

A szolgáltatás használatához egy speciális szemmozgáskövető hardver beszerzése szükséges, melyet a laptop kijelzőjéhez csatlakoztatva használhatsz. Az egyszerű USB-s csatlakoztatást követően a hardver installálja a szükséges illesztőprogramot és már használhatod is Windows 10-ben.

A Microsoft által integrált hardvereszköz a Tobii Eye Tracker 4C-t valójában számítógépes játékokhoz fejlesztették, de ezentúl az operációs rendszer is képes lesz azt kezelni a laptopon.

Az újdonságok mellé frissítések

A szemkövető integrálása mellett a Windows saját böngészőjét, a Microsoft Edge-t is kozmetikázták a fejlesztők. Az összes változtatás a megjelenést, a keret kinézetét érintette, ne számítsunk tehát teljesítménynövekedésre vagy újabb funkciókra, ha internetezünk a laptopon.

Ha bármilyen hardver csatlakoztatásával vagy az operációs rendszer telepítésével gondjaid lennének, a laptophardware.hu szervizben gyorsan és precízen segíthetnek.


Újítások a Windows 10-es operációs rendszerben, melyek megkönnyítik a felhasználók munkáját bizonyos esetekben. Windows 10 frissítések és újítások között érkezett az Eye Control, a szemkövetéssel irányítás úttörője az operációs rendszereknél, mely a játékosok körében már óriási népszerűségre tett szert. Érdekes témák, melyeket olvasásra szeretnénk ajánlani: operációs rendszer telepítése, Windows beállítása, szerviz szolgáltatás, frissítés keresése és telepítése, laptop javítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.