kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptop kijelzőLaptop kijelző hiba

Laptop kijelző hiba

Zseblámpával ellenőrizd, ha sötét a laptop monitorja

laptop képernyőjének hibája többnyire váratlanul megjelenő probléma, mely a hordozható eszköz teljes használhatatlanságát eredményezheti. Szerencsére a laptop szervizben a szakemberek gyorsan és 2 év garanciával kicserélik az elromlott, meghibásodott képernyőt, amit a tulajdonos a helyszínen megvárhat és újra egy teljes értékű hordozható számítógép birtokába kerül.

Ne ess pánikba, ha nem működik a kijelző

laptop képernyő hibája sokféle módon megjelenhet. A leggyakrabban előforduló hibák valamilyen külső behatás következtében alakulnak ki. Leejtetted, odaütötted a laptop képernyőjét? Ne ess pánikba, a laptop képernyőjének cseréje manapság egyszerű rutinfeladat a hardver szerviz számára.

A laptop képernyőjének besötétedése nem jelenti automatikusan azt, hogy elromlott a számítógéped vagy a monitorod, érdemes néhány dolgot kipróbálni, mielőtt javításhoz folyamodsz:

  • Nézd meg, hogy be van-e kapcsolva a laptop! A ventilátor zúgása és a bekapcsolást jelző lámpa adhat erről információt.
  • Kapcsold be a képernyőt! Egyes laptopok rendelkeznek egy külön billentyűvel, amely a képernyő ki- és bekapcsolására szolgál, esetleg átváltottál külső képernyő üzemmódba. A leggyakoribb megoldás, hogy az „FN” + „LCD” billentyű segítségével tudod újra bekapcsolni a képernyőt a laptopon.

Miért rossz a laptop kijelző felbontása?

laptop monitor megjelenítési hibái lehetnek szoftveres és hardveres eredetűek is. Első sorban érdemes a Beállítások menüben a képernyő beállításait megvizsgálni. A laptop kijelző felbontását itt állíthatjuk be az optimális értékre. A te laptopod kijelzőjének felbontását a mellékelt leírásban találod, ha ez már nincs meg, a gyártó weboldalán nézhetsz utána. Optimális esetben a Windows vagy más operációs rendszer önállóan állítja be a laptop képernyő felbontását.

Beállítások menüpont alatt ellenőrizhetjük azt is, hogy a laptop képernyője az elsődleges megjelenítőként van definiálva. Annyi a feladatunk, hogy rákattintunk a kijelző azonosítása gombra és a laptop képernyőjén megjelenik egy óriási fehér 1-es vagy 2-es szám. Jó a beállítás, ha a laptop kijelzőjén az 1-es szám jelenik meg, ellenkező esetben változtassuk meg a beállítást.

Ellenőrizd a memória működését. A laptop képernyőjének hibás működéséhez vezethet, ha a memória modul meghibásodott. Ha két különálló memóriapanel van a laptopba, akkor az egyiket távolítsd el, illetve a hiba változatlan megléte esetén cseréld ki őket. Ha memóriahibás a laptopod, a szervizben vásárolhatsz újat, amit a szakemberek pillanatok alatt kicserélnek.

Próbáld ki a laptopot külső monitorral! Ha meggyőződtél arról, hogy a laptop bekapcsolt és a monitor mégis sötét maradt, próbálj meg egy külső monitort csatlakoztatni. A külső monitort a laptop bekapcsolása előtt kell csatlakoztatni, hiszen ilyen kor a rendszer már induláskor, „Plug n Play” felismeri azt.

Vizsgáld meg elemlámpával a laptop monitorát! Ha elemlámpával rávilágítasz a monitorra, és látod a betöltött rendszer képét, akkor mindössze a kijelző CCFL vagy, LED lámpája hibás. Az áramköri vagy lámpahiba diagnosztikáját és cseréjét a szervizben végzik a szakemberek, ami a kijelző panel komplett cseréjét jelenti.

Ha a laptop monitorának hardveres hibája van, akkor mindenképpen szakember segítségére van szükséged. A laptop szervizben a monitor szétszerelését sérülésmentesen végzik el a hozzáértő szakemberek és szükség esetén kicserélik a sérült vagy elromlott alkatrészeket, így oldva meg a laptop kijelző hiba elhárítását. Olyan szakszervizbe érdemes vinni a laptopot, ahol a megvásárolt alkatrészeket ingyenesen és azonnal beszerelik, és legalább 2 év garanciát vállalnak. Budapesten a legjobb és leggyorsabb laptop-kijelző hiba elhárító szerviz << itt található.


Laptop kijelző hiba elhárítása

Laptop képernyő hiba megjelenése esetén ne ess pánikba és ne ijedj meg. A laptop kijelző meghibásodás esetén vizsgáljuk meg a gép hardvereinek működését, azután végeztessük el a diagnosztikát és cserét a szervizben Budapesten, ahol csak a szükséges munkákat végzik el rövid időn belül garanciával. Az alábbi témákat ajánljuk további olvasásra: laptop kijelző hiba elhárítás, javítás, kijelző meghibásodás, hardver szerviz.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások