Csomag: +36 30 448 2898
0 Kosár
Hátralévő idő:
0 7 : 0 3 : 5 0 : 5 5

Laptop alkatrészek

Laptop alkatrészek

 

A laptop alkatrészeket 2+2 fő csoportba sorolhatjuk. Az első csoport a speciális más laptopokkal nem kompatibilis alkatrészek. A második csoport az általános alkatrészek, amit az asztali számítógépek világában komponensnek hívnak. A harmadik egy különleges csoport, mert ezek az alkatrészek teljesen véletlenszerűen kompatibilisek nagyon sok laptoppal egy gyártón belül vagy akár más gyártmányokkal. Az utolsó csoport pedig a szerviz alkatrészek, amelyeket javításkor cserélünk.

Speciális alkatrészek

laptop billentyűzet csere

Mivel minden laptop más-más méretekkel és design-al rendelkezik ezért a külső alkatrészei igen különbözőek egymástól és nem helyettesíthetőek más gyártók vagy típusok ugyanolyan alkatrészeivel sem. Ilyen alkatrészek a következők: műanyag alkatrész, burkolat, billentyűzet, touchpad, hűtő ventilátor és a legfontosabb alkatrész az alaplap.

Általános alkatrészek (komponensek)

Laptop merevlemez és SSD

Ezek a notebook alkatrészek már jóval nagyobb szabadságot adnak cserélhetőség és javíthatóság szempontjából. Ide tartozik a merevlemez (HDD), az SSD, a memória modul (RAM), a dvd meghajtó és a kijelző (LCD) is.

Különleges alkatrészek

Laptop akkumulátor csere

Az előző két felsorolásból szándékosan kihagytam két laptop alkatrész csoportot, mert nem lehet őket igazán beskatulyázni egyik vagy másik kategóriába. Ezek az alkatrészek a laptop energia ellátását hivatottak biztosítani. Az egyik a laptop akkumulátor a másik pedig a laptop töltő. Az akkumulátor általában egy gyártón belül akár több 10 vagy 100 modellel is kompatibilis lehet, míg más gyártókkal nem vagy csak nagyon ritkán. A töltővel is hasonló a helyzet, sőt egy-egy laptop töltő jó lehet akár több ezer ugyanolyan gyártmányú laptophoz is.

Szerviz alkatrészek

Laptop zsanér csere

Az utolsó csoportba pedig azok az alkatrészek tartoznak, amik nem fő alkatrészek ugyan, de gyakran elhasználódnak vagy meghibásodnak. Ezek általában belső, nehezen cserélhető alkatrészek és csak szétszedés után lehet őket javítani. Bizonyos esetekben speciális gépekkel és csak szakembereknek. Ilyen alkatrészek az alaplapon lévő integrált áramkörök és csatlakozók, a szalagkábelek, zsanérok, gombok és egyéb alkatrészek.

 

Cégünk, a SIGNAL Computer Kft. az alábbi laptop gyártókhoz: Acer, Apple, Asus, Compaq, Dell, Fujitsu, Fujitsu-Siemens,  HP, IBM, Lenovo, Samsung, Sony, Toshiba;  az alábbi laptop alkatrészeket forgalmazza:
Laptop töltő, laptop akkumulátor, laptop kijelző, laptop billentyűzet, laptop hűtő ventilátor, laptop memória, laptop winchester, tartozékok és kiegészítők.

Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.