Csomag: +36 30 448 2898
0 Kosár
Megbízható, gyors laptop alkatrész webáruház és szaküzletek kiemelkedő garanciákkal

Legnépszerűbb alkatrészek

Adj még egy esélyt a gépednek Laptop videókártya javítás

A laptop kijelzőjén megjelenő képért a videokártya felel, ennek minősége határozza meg a képminőséget is. Ha sötét a kijelző, vibrál a kép vagy rossz a kijelzőn megjelenő programok minősége, valószínűleg a videokártyával van probléma. Mi a teendő, ha rossz vagy elromlott a laptop videokártyája?

 

Hívd a pesti video kártya szervizt! +36 1 794 69 74

vagy

Hívd a budai video kártya szervizt! +36 1 205 31 40

 

 

A laptopokban kétféle videokártya található: diszkrét (foglalatból könnyen kivehető és cserélhető) és integrált (forrasztott, nem kivehető csak speciális forrasztó géppel). Az úgynevezett diszkrét laptop videokártya a laptop MXM aljzatában található és az asztali gépekhez hasonlóan könnyen cserélhető, kártyaformájú hardver eszköz. A laptophardware weboldalán vásárolhatsz új és használt videokártyákat is, ezeket ingyenesen beszerelnek szakembereink. Nem minden laptop tartalmaz MXM aljzatot a videokártyák csatlakoztatására, amelyeknél van ilyen lehetőség ott ATI vagy NVIDIA videokártyát vásárolhatunk.

Integrált laptop videokártya javítása

Az elterjedtebb videokártya típus az integrált, ez annyit jelent, hogy a video chip a laptop alaplapjába van forrasztva. Az elromlott integrált videokártyákat a diagnosztika után a laptophardware szervizben speciális berendezés segítségével javítják. A régi VGA chipet eltávolítják, majd az új darabot nagy körültekintéssel a helyére forrasztják. A forrasztás az úgynevezett BGA IC csere.

Mi a BGA IC csere?

A BGA a processzorok rögzítési módja, a ball grid array tehát tükörfordításban gömbrácsos sor. A csatlakozást óngömbök segítségével érik el, melyet a processzor behelyezésekor ráolvasztanak az alaplapra. A budapesti szervizben a régi video processzort eltávolítják, az alaplapot tisztítják, majd a speciális gép segítségével az új video chip érintkező gömbjeit a régi helyére forrasztják. A BGA újragolyózása – a csatlakozó óngolyók cseréjét jelenti.

Miért nem bővíthető a laptop videokártyája

Bár a speciális berendezésnek köszönhetően a laptop alaplapjáról eltávolítható a hibás videokártya illetve video chip, de csak pontosan a vele megegyező típus forrasztható a helyére.  A videoprocesszorok egyedi gyártásúak, egyedi méretűek, tokozásúak és a csatlakozási pontjuk is változatos, ezért a meglévő forrasztási helyre csak a pontosan odaillő alkatrész forrasztható. Némely esetben találhatunk fizikailag megegyező hardvert, azonban ennek belső csatlakozói és felépítése térhet el az eredeti videokártyától, ezért a fizikailag tökéletes egyezés esetén sem garantált a megfelelő működés.

A laptophardware szervizben Budapesten a diagnosztika után a megfelelő videokártya chipet választják ki a laptopod számára, és azt a legnagyobb precizitással forrasztják, egy speciális berendezés segítségével a helyére. A javítás után a laptopot egy héten át tesztelik és az így elkészült munkára egy év garanciát vállal a szerviz. Hozd a laptopodat videokártya javításra a Laptophardware-hez.

 


Laptop videokártya javítás gyorsan és szakszerűen Budapesten. A laptop videokártya javítása a video chip speciális cseréjével megoldható, az elvégzett munkára a budapesti szerviz garanciát vállal, ezért érdemes még egy esélyt adni a régi laptopodnak. Még néhány érdekes és izgalmas olvasni való téma: laptop szerviz, meghibásodás, kijelző csere, videokártya javítás, BGA IC csere.

Olvass tovább
Rendezés
Állapot
Készlet
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.