szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopIskolakezdés 2022 – Milyen laptopot válasszak?

Iskolakezdés 2022 – Milyen laptopot válasszak?

Az iskolakezdés sarkallatos pontja az évnek és tény, ami tény ebben az időszakban általában lényegesen több költséggel is kell számolnunk. Abban az esetben, ha új laptop igény merülne fel, adunk néhány értékes tanácsot, hogyan válaszd ki a gyerekek számára tökéletes eszközt az iskolakezdéshez. Ha újat szeretnénk vásárolni, akkor sajnos mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen már egy középkategóriás jobb minőségű készüléket se kapunk meg 180.000, 200.000 forint alatt. Szerencsére viszont nem ez az egy út létezik:)

Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy felújított laptopot vásárolj, ha szeretnél jó áron minőségi készüléket beszerezni az iskolakezdés alkalmával. Mivel mi is túlnyomórészt üzleti laptopokat árulunk, biztos lehetsz benne, hogy olyan eszközt vásárolhatsz, amely hosszú éveken keresztül megőrzi majd tökéletes minőségét. Tény azonban, hogy nem kell egy vagyont elköltened ebben az esetben.

Iskolakezdés 2022 – A laptop memóriája

Kulcsfontosságú kérdés a laptop vásárlás során az, hogy mennyi RAM, illetve laptop memória kerüljön bele az új laptopba. Nos, alapvetően mi azt szoktuk mondani, hogy legalább 8GB memóriát vásároljunk még akkor is, ha csak egyszerű feladatokat fogunk elvégezni a géppel. Ennek elsősorban az az oka, hogy a modern operációs rendszerek esetében már lényegesen magasabb memória igénnyel kell kalkulálnunk, ezért 4GB rammal nem érdemes a mai világban laptopot venni. Sajnos hiába az erős processzor, vagy a gyors SSD ha nem áll rendelkezésre elegendő memória a tároláshoz.

Laptop café - Laptop

A laptop processzora

Iskolakezdés alkalmával az alapvető feladatok ellátásához nem szükséges komoly processzort kiválasztanunk a laptopunkhoz. Alapvetően egy i3-as, vagy a nagyon komplex feladatok elvégzéséhez tökéletesen elegendő, ha egy i5-ös processzorral rendelkező gép kerül kiválasztásra. Inkább érdemes arra koncentrálni, hogy HDD helyett SSD kerüljön a laptopba és legyen rendelkezésre álló elegendő memóriánk hozzá.

SSD használata kötelező

Egy valamiben biztosak lehetünk, mindegy, hogy milyen komplexitású feladatokra szánjuk a laptopot, semmiképp se vásároljunk olyan készüléket, amelyik csak HDD-t használ. A mechanikus működésű tárolók korszaka lejárt. Egy SSD segítségével lényegesen gyorsabban tudunk dolgozni, ráadásul sokkal halkabb működést is biztosít, szemben egy hagyományos HDD-vel. Az iskolakezdés alkalmával is érdemes erre odafigyelnünk, mert sok kellemetlenségtől tudjuk megkímélni a gyerekeket. Gondoljunk csak arra, hogy lényegesen lassabban tudnak ezáltal dolgozni és lemaradnak iskolatársaiktól, ha nem elegendő gyorsasággal bír az adott laptop.

Videókártya

Fontos megjegyezni, hogy az iskolakezdéshez tökéletesen megfelelő az integrált videókártya is. Ezekkel a kártyákkal akár Photoshopot is tudnak majd használni a gyerekek, ha szükség úgy kívánja. Nem kell attól tartanunk, hogy az alapvető feladatok elvégzéséhez nem lesz elegendő erőforrás. Szükségtelen súlyos összegeket költenünk egy dedikált videókártyára, mert az alaplap alapértelmezett grafikus vezérlője is el fogja látni a feladatot.

Tehát hogyan is úszd meg legolcsóbbat az iskolakezdés 2022-őt? Vásárolj felújított laptopot, így nem csak környezetbarát megoldást választhatsz, de nem fogsz egy vagyont költeni egy új készülékre. Ráadásul az üzleti laptopok garantáltan hosszú éveken keresztül kiszolgálják az igényeket és megőrzik minőségüket.

Ráadásul most igazán különleges leárazással készülünk az iskolakezdés alkalmából. Válogass kedvedre azokból a laptopokból, amelyeket pont erre az alkalomra válogattunk össze.

Laptopok iskolakezdéshez

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások