szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopEzért érdemes használt laptopot venni

Ezért érdemes használt laptopot venni

Laptop vásárlásakor rengeteg döntést kell meghoznod. Az operációs rendszer, a laptop márkája, a képernyő mérete vagy a műszaki specifikációk kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat, főleg akkor nem, ha nem vagy szakember.
A sok eldöntendő dolog között talán az a legfontosabb döntés, hogy új, vagy használt laptopot vásárolj?
Összegyűjtöttük melyek a használt laptop előnyei.  

Azonnal a közepébe

Nem húzzuk az időt, ezt a cikket úgy írjuk meg, hogy egyetlen felesleges mondat, szó sem lesz benne: kristálytisztán érvelünk majd a használt (felújított) laptop mellet. Fontos megjegyezni, hogy a „használt laptop” nem egy 20 éves lepukkant valami, sőt, ha egymás mellé tennénk egy használt (és általunk felújított) laptopot és egy újat: nehezen tudnád megmondani melyik melyik.

De következzenek inkább az érveink.

A használt laptop olcsóbb

Ha egymás mellé teszünk kettő nagyon hasonló tudású laptopot, amelyikből az egyik teljesen új, a másik pedig használt, akkor nagy különbség lesz árban. Nyilván az új lesz a sokkal drágább. A laptop olyan mint az autó: veszel egy autót mondjuk 7 000 000 forintért újonnan, közben az eggyel előbbi modellt, vagy ugyanezt az autót megkaphatod 4 500 000-ért egy évesen, éppen csak használtan, de tökéletes állapotban. Ugyanez történik a laptoppal is. Sokkal olcsóbban is hozzájuthatsz.

Nincs rizikód.

Ha tőlünk vásárolsz felújított/használt laptopot akkor 0 rizikód van, hiszen ezek a laptopok tökéletes állapotban vannak és 2 év garanciát is vállalunk rájuk. Pont olyan mintha egy újat vettél volna.

Nincsenek kompatibilitási problémák

Sokan gondolják a használt laptopokról, hogy lassúak, a programok elavultak lesznek, és nehéz lesz feltelepíteni a kellő, vagy az új programokat. Ez egyszerűen nincs így: minden program fut rajta mindent meg tudsz majd nyitni. A használt programok és alkalmazások túlnyomó többsége ugyanis teljesen kompatibilis a régebbi modellekkel.

A használt laptop nem egyenlő a régi elavulttal

Amikor valaki lecseréli a laptopját, legtöbbször nem azért teszi, mert a laptop egy elavult vacak. A használt laptopok többsége valójában olyan cégektől származik, amelyek minden rendszerüket frissítik, karban tartják a laptopokat, csak le kell cserélni 3 évente akár a vállalati policy miatt is: mint a céges autókat.  Ez azt jelenti, hogy ezek a felújított laptopok akár újszerű, nagy teljesítményű laptopok, amelyeknek egyáltalán nem biztos, hogy van bármilyen gondjuk. Ha volt, azt pedig mi kijavítottuk. Csupán csak lejárt az idejük az adott cégnél, ami legtöbb esetben a gyári garanciaidő végét jelenti, ami kb 2-3 évet takar.

Kevés kilométerrel idős nénitől: a marketing csapda, amit elkerülhetsz.

Biztosan emlékszel, hogy egy időben majdnem minden autót nyugdíjas idős pár árult a hirdetési szöveg szerint, persze megkímélt állapotban: a vevők pedig odavoltak ezért az autóért és hajlandóak voltak a piaci árnál magasabb áron megvenni, merthogy olyan cuki néni vezette, biztos vigyázott rá. Miközben a cégautókat kerülték, hiszen „sok kilométer van benne” „tuti nem vigyáztak rá” és „biztos széthajtották”: mondtuk. Az igazság ezzel szemben az, hogy a cégautók minden kötelező szervizen részt vesznek, napi használatban vannak és abban a pillanatban amikor gond van velük a márkaszerviz megoldotta. Te meg megvetted drágábban a 85 éves Günther néni kocsiját. A laptop pont ilyen. Ha elkerülöd a csilivili marketingcsapdákat bitang jó, garanciális laptopot tudsz venni tőlünk olcsón.

Persze számtalan érvünk lenne még a használt laptop mellett, de ahelyett, hogy győzködnénk kattints és nézd meg a kínálatunkat. Ha pedig megtetszett valamelyik ne habozz, telefonálj, segítünk. https://www.laptophardware.hu/hasznalt-notebook

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások