csütörtök, október 12, 2023
Kezdőlaplaptop egérÍgy kell kiválasztani a hozzád illő egeret

Így kell kiválasztani a hozzád illő egeret

 

Érdemtelenül keveset foglalkozunk és beszélünk az egérről, pedig elengedhetetlen kiegészítő. Előfordulhat, hogy éppen most is használod, az egér segítségével találtad meg ezt a cikket vagy éppen most kattintottál vele. Most pedig arra készülsz, hogy a számodra tökéletes pozícióba görgesd az oldalt az egered segítségével. Ha elromlana azonnal kellene venned egy újat mert nélkülözhetetlen, ezért elhatároztuk, hogy segítünk abban, hogy mire figyelj oda az egér kiválasztásakor

Miért nem egyetlen fajta egér van?

Minden egér ugyanolyan és ugyanarra való, igaz? Ha így gondolod akkor képzeld el az egérfalansztert. Azt, hogy a világ összes boltjában egyetlen fajta egeret lehetne kapni, nem lenne választási lehetőséged.

Rémálom lenne, mert bár elsőre nem tűnik fel, de már tudat alatt is számtalan szempontot veszel figyelembe, amikor kiválasztod a számodra megfelelő egeret. Összegyűjtöttük, mire figyelj a tudatalattidon túl. Döntések melyeket meg kell hoznod.

1: Vezetékes vagy vezeték nélküli egér legyen.

Az első, amit el kell döntened az, hogy van e szükséged vezeték nélküli egérre, kihasználod-e a vezeték nélküli egér adta lehetőségeket. Ha például nem akarod azt, hogy az asztalodon vagy az asztalod körül kábeldzsungel legyen akkor érdemes vezeték nélküli modellt választanod ahogy akkor is, ha gyakran adsz elő és fontos, hogy ne legyél hozzákötve a laptophoz. Van kompromisszum is: kell majd bele elem, lemerülhet. Mindig a legrosszabbkor fog. A laptopokhoz szánt vezetékes egerek egyébként kisebb méretűek, és nem túl hosszú a kábelük, viszont nem fognak lemerülni.

2: Mire használod majd?

Ha az egérrel dolgozni szeretnél akkor teljesen más egeret kell venned, mintha játszani szeretnél majd vele. A kifejezetten játékokhoz kifejlesztett egerek ergonómiai előnyöket kínálnak, kényelmesebb lesz velük játszani és például jobb, gyorsabb az érzékelőjük, pontosabbak. Előnyük az is, hogy bizonyos esetekben taníthatóak, azaz hozzárendelhetsz funkciókat az egérhez: ez gyorsít és kényelmesebb játékélményt nyújt.

3: Az ergonómia

Szerintünk ez az egyik legegyértelműbb pont. Az ergonomikus egerekről azt jó tudni, hogy úgy tervezték, hogy természetesebb módon illeszkedjenek a kézbe, csökkentve az ujjak és a csukló megterhelését. Emellett általában extra gombokkal rendelkeznek, amelyek könnyen elérhető távolságban vannak. Nagyon fontos az egér mérete (nem mindegy mekkora a kezed) és a „fogása” is. Fura, hogy erre is érdemes figyelni (a billentyűzetnél is), hogy lehető legkevésbé legyen zajos, ha ez zavar téged. Biztos hallottad már valakiről, hogy „állandóan kattintgat”: mert minden mozdulatot lehet hallani, amit az egérrel megteszel. Van olyan egér amelyik szinte hangtalan.

4: A dizájn.

Számtalan dologra kell odafigyelned: méretre (nem mindegy mekkora a kezed) a megjelenésére (vannak akiknek ez rendkívül fontos) és az egér „markolatára”. A nagyobb modellek olyan kialakítással rendelkeznek, amely arra optimalizált, hogy a tenyeredet az egér tetejére fektesd, szinte leszorítsd. Más – jellemzően kisebb – egerek az ujjhegyes irányításra vannak optimalizálva, azokat az egereket ujjheggyel irányíthatod. Megint más, keskenyebb egerek pedig úgy vannak kialakítva, hogy a tenyér az egér hátulján nyugszik, az ujjak pedig a legkényelmesebben a tetején pihennek, szinte karmot alkotva.

5: Gombok

A legtöbb egérnek két gombja van, amelyeket általában bal és jobb gombnak neveznek. A legtöbb operációs rendszer a bal gombot az elsődleges műveletekhez – például az objektumok kiválasztásához és a képernyőn megjelenő elemekre való kattintáshoz – a jobb gombot pedig a másodlagos műveletekhez, például a menük megnyitásához rendeli.

Léteznek azonban olyan egerek, amelyek további gombokat tartalmaznak a tetején, és oldalsó gombokat a különböző speciális műveletek eléréséhez, valamint görgetőkereket, amelyek görgetést és egyéb műveleteket végeznek. Sok esetben ezek a többgombos egerek speciális szoftverrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a gombok és a kerekek testre szabását és újrakapcsolását, ami a legkülönfélébb egyéni funkciókat teszi lehetővé, de ezek már speciális egerek speciális feladatokra.

A mi kínálatunkban biztosan megtalálod a számodra ideális egeret, kattints. https://www.laptophardware.hu/eger

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások