kedd, október 10, 2023
KezdőlapIT biztonságAz Intel bemutatta a legújabb 13. generációs processzorait

Az Intel bemutatta a legújabb 13. generációs processzorait

Szeptember 27.-én végre bemutatásra kerültek az újgenerációs Intel processzorok, melyeknek zászlóshajója az i9-13900K, amelyet a világ leggyorsabb asztali géphez készült processzorának neveznek. 6 új asztali gépre szánt processzort mutattak be, amelyek akár 24 maggal és 32 szálon és akár 5.8GHZ órajelig húzhatóak.

A legújabb 700-as chipset elképesztő teljesítménynövekedést kínál az előző generációhoz képest, amely mind a gamerek számára, mind pedig a komolyabb grafikai munkák esetében jó szolgálatot tehet. Továbbra is támogatja a DDR4 memóriát, de már az újgenerációs DDR5-öt is természetesen.

A hírek szerint külön ki lettek élezve az új processzorok a multi-tasking és a gamer élmény fokozása érdekében és a 32 szálas működés is erről árulkodik. A hírek szerint az egyszálas műveletek esetében 15%, míg a többszálas műveleteknél bődületes 41%-al jobb teljesítményt tapasztalhatunk meg ezeknél a processzoroknál.

Technológia

  • Az Intel Adaptive Boost technológiájának köszönhetően brutálisan megnövelhető a processzor által nyújtott órajel, egészen 5.8GHz-ig. Ez elsősorban az i9-es processzorban lesz megtalálható.
  • Az Inteltől megszokott hibrid architektúrának köszönhetően jelenleg a leggyorsabb P-magok és a megduplázott számú E-magok kombinációjával egyedülálló teljesítmény növekedést sikerült elérni.
  • Az i9-en túl az i5 és i7-es processzorok is lényegesen nagyobb teljesítményt nyújtanak.
  • PCIe Gen 5.0 támogatás
  • Megkétszerezik az L2 és L3 Cache kapacitást

Új Chipset megjelenése

A 13 generációs processzorokkal együtt megjelent a 700-as chipset, mely nem csak teljesítményben, de megbízhatóságban is lényegesen jobb elődjeinél. Az USB 3.2 ( 20Gps ) portoknak köszönhetően gyorsabb átviteli sebességet nyújt majd a felhasználóknak. Ami igazán különlegessé teszi ezeket a processzorokat, hogy visszafele is kompatibilisek egy bizonyos pontig, tehát a 600-as chipsetet kezelő alaplapok is ki tudják használni az új Intel processzorok előnyeit.

Elérhetőség

Hivatalosan október végén fognak megjelenni az új processzorok és még nem tudjuk, hogy itthon mikor lesznek elérhetőek. Árban is nagyon nehéz saccolni, ezért nem szeretnénk messzemenő következtetésekbe bonyolódni a témát illetően. Az viszont biztos, hogy egy újabb mérföldkövet lépett meg az Intel ezekkel a nagyszerű processzorokkal.

Ha bármi kérdésetek felmerülne a laptopok világával kapcsolatosan, forduljatok bátran segítőkész ügyfélszolgálatunkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésetekre.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások