kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptopLaptop eladás - Mennyit érne a laptopom, ha ma eladnám?

Laptop eladás – Mennyit érne a laptopom, ha ma eladnám?

Ha új laptop vásárlására készülsz, korszerűsítenél, elromlott a régi, esetleg valaki rád sózott valami ezeréves vasat és szabadulnál tőle, hamar fel fog merülni a kérdés, hogy mégis, mennyiért lehet eladni egy használt laptopot? A válasz mindig egyedi, pontos árat mi is csak azután tudunk mondani, hogy bevizsgáltuk a hozzánk eljuttatott gépet.

Persze a laptopod mindig pontosan annyit ér, amennyit valaki még hajlandó fizetni érte – irányadónak viszont jól jöhetnek az alábbi kérdések.

1. Milyen típusú a laptop?

Rossz hírünk van: abban a pillanatban, hogy elkezded használni a számítógéped, értéke máris nagyot esett a teljesen új laptop értékéhez képest.

Ha meg szeretnéd tudni, hogy hibátlanul működő, de régebbi géped mennyit érhet, nézz körül a piacon kapható hasonló tudású új laptopok között: ennél a gép korától függően ennél alacsonyabb árra számíthat. Egy még viszonylag új, garanciális számítógépet természetesen jóval többért tudsz eladni, mint egy hasonló tudású, de már 5-6 éves, egykor csúcskategóriás, jól működő, de a kora miatt kockázatosabb vételnek minősülő gépet.

2. Működik -e?

Soha ne dobd ki elromlott laptopodat! Nem csak azért, mert veszélyes hulladéknak minősül, hanem azért sem, mert ezzel némi zsebpénztől is megfosztod magad. Ha van még működőképes alkatrész a gépben (szinte 100%, hogy akad), akkor használt alkatrész árban adhatod el, például nekünk. Ha csak egy-egy dolog nem működik benne, például az akkumulátor (egy új akkumulátor értéke típustól függően pár tízezer forint lehet), még jobb helyzetben vagy, ilyenkor tekintheted értékcsökkent, de működő számítógépnek.

Laptop café - Laptop

Hogy konkrét nagyságrendeket írjunk: típustól, kortól, felszereltségtől és állapottól függően 10 000 és 40 000 Ft közötti árra számíthatsz, ha biztosan túl akarsz adni megunt laptopodon. Ha több időd és hibátlan állapotú géped van, érdemes lehet internetes aukciós oldalakon is próbálkozni, itt némi szerencsével magasabb árat is elérhetsz.

Mit írj össze, mielőtt eladnád a laptopot?

Ha nekünk adod el a géped, elég, ha nagyságrendileg reális árat mondaszha bevizsgáljuk a géped és az általad ajánlott árnál jóval többet vagy jóval kevesebbet ér, újabb ajánlatot fogunk tenni, melyet természetesen nem kell elfogadnod.

Bárkinek is akarod továbbadni a géped, az eladáshoz ezeket kell összeírnod: a gép pontos típusa, azt, hogy mi működik és mi nem működik benne, valamint azt, hogy vannak-e hiányzó vagy plusz alkatrészei, tartozékai és az esetleges esztétikai hibáit.

Ha gyorsan szeretnél túladni megunt laptopodon, hozd el hozzánk, az irányárakat és a jelentkezési lapot ide kattintva érheted el!

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások