kedd, október 10, 2023
KezdőlapUncategorizedDiagnosztikai alkalmazások androidos gépekhez

Diagnosztikai alkalmazások androidos gépekhez

Teszteld androidos tabletedet, okostelefonodat

Amikor az androidos okostelefonunk vagy táblagépünk már nem megfelelő módonviselkedik, érdemes felkutatni, mi lehet a probléma hátterében. Miután felmértük, hogy képesek vagyunk-e egyedül is megoldást találni a problémára, eldönthetjük, hogy szükséges-e szervizbe vinni, garanciális javítást igényelni. Az androidos készülék “egészségének” teszteléséhez szükséges legalább egy erre a célra kifejlesztett alkalmazás – a Google Play Áruház olyan sokat kínál, hogy első látásra nehéz választani. Ebben a cikkben szakértők tesztelése alapján választunk ki párat a legjobbak közül. Az androidos készülék állapotának felméréséhez szükséges legalkalmasabb alkalmazások:

Laptop café - Uncategorized
Diagnosztikai alkalmazások androidos gépekhez 1

Phone Doctor Plus

A Phone Doctor Plus a maga nemében az egyik legjobb alkalmazásnak tekinthető. Kiváló információkat ad arról, hogy mi zajlik az androidos készülékünk “motorháztetője” alatt, viszonylag egyszerű módon. A Phone Doctor Plus könnyen használható, ám a végrehajtott tesztek és komponensek diagnosztizálása szempontjából nagyon komplex.

A Phone Doctor Plus 30 különböző vizsgálatot képes futtatni: multitouch, touch screen (érintőképernyő), headset és mikrofon, hangszóró és mikrofon, hívás, gyorsulásmérő, giroszkóp, távolság érzékelő, kijelző, iránytű, tároló, memória, specifikációk ellenőrzése, processzor, kamera, rezgés, flash, fejhallgató-csatlakozó, GPS, 3G chip, Wi-Fi, Bluetooth, hangerő gombok, Home gomb, hőmérséklet-érzékelő, páratartalom érzékelő, nyomásérzékelő, lépésszámláló és fényérzékelő.

Sok mindent kell vizsgálni ahhoz, hogy kiderüljön, hogy az androidos készülékünk megfelelően működik-e. Javaslat: ha a listából egyetlen alkalmazást szeretnél kipróbálni, a Phone Doctor Plus legyen az, mert messze a legjobb alkalmazásnak számít ebből a fajtából.

A jó hír, hogy teljesen ingyenes, és hirdetéseket sem jelenítenek meg benne.

Test Your Android

A Test Your Android alkalmazás részletes tájékoztatást nyújt az androidos okostelefonunkról vagy táblagépünkről és számos tesztet kínál a problémák diagnosztizálására. Egy egyszerű és könnyen kezelhető felület révén a Test Your Android sokféle vizsgálatot tesz lehetővé: a kijelző színeinek tesztelése, touchscreen, multi-touch, kamera, ujjlenyomat-érzékelő, vaku, hang és rezgések, mikrofon, hőmérséklet, iránytű, fényérzékelő, gyorsulásmérő, közelségérzékelő, nyomásérzékelő, és gravitációs érzékelő. Ezen kívül van egy rendszer-monitorizálásra kitalált rész, mely lehetővé teszi, hogy folyamatosan ellenőrizzük a processzort, a hálózatot és a memóriahasználatot valós időben. Ingyenesen lehet hozzáférni a Google Play Áruházban, viszont a Test Your Android reklámokat jelenít meg.

Phone Check (and Test)

Az eddigiektől eltérően a Phone Check (and Test)-nek más a megközelítése, hasonló egy Windows-os számítógép hibaelhárító módszeréhez. Egy listát kínál az elvégzendő tesztekről, ahol kiválaszthatjuk azokat, amelyeket futtatni szeretnénk, ezek után végrehajtja őket, egyiket a másik után, ily módon segít abban, hogy kiderítsük, mi a gond az androidos készülékünkkel. Teszteket és ellenőrzéseket tartalmaz az akkumulátor, wireless, hangszóró, rezgés, kamera és vaku, fény, gyorsulás stb. állapotáról. A tesztek futtatása után egy részletes jelentést kapunk az összes eredményről, valamint a készülék általános működési állapotáról. Ez az alkalmazás is ingyenes.

Sensors Multitool

A Sensors Multitool alkalmazás nem kínál teljes felmérést a készülék működési állapotáról. Nem teszteli a processzort vagy memóriát, de kiemelkedő információkat nyújt az androidos készülékre telepített érzékelőkről. Egyszerű és könnyen használható felület, amely információkat nyújt a giroszkópról, iránytűről, fényérzékelőről, mágneses érzékelőről, lépésszámlálóról stb. Ha egy érzékelőről van szó, a Sensors Multitool képes leolvasni róla az adatokat, így segít megtalálni a problémákat.


Az Android operációs rendszert elsősorban érintőképernyős mobil eszközökre (okostelefon, táblagép) tervezték. Fejlesztését az Android, Inc. kezdte el, a céget  2005-ben a Google felvásárolta, majd a fejlesztést az Open Handset Alliance nevű szövetség folytatta. A platform lényeges eleme a Google eszköztár, ez teszi lehetővé, hogy a Google-fiókunkat használjuk. Az azonosítónk megadása után az operációs rendszer szinkronban tartja a névjegyzéket, levelezésünket, a beszélgetéseinket, a naptárunkat, illetve a webes fotóalbumunkat is (Lásd még: Fotók mentése laptopról a Google-felhőbe). – Diagnosztikai alkalmazás, ingyenes teszt program Android operációs rendszer alatt működő tablet számítógéphez, új generációs okostelefonhoz. Tablet érintőkijelző, GPS, laptop processzor, Wi-Fi, Bluetooth, táblagép, operációs rendszer telepítése, android diagnosztika, teszt applikációs, mobilalkalmazás, Google kereső

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások